Select Page

Der er så mange grunde til, at træning i kampkunst kan være en givtig aktivitet for folk i alle aldre og især børn.

I det meste af Asien undervises der i kampkunst som en fysisk aktivitet og læringsvej.

Selvforsvar

Karate - Puslinge

Træning i kampkunst er som en forsikring – Du håber, at dine børn aldrig får brug for det, men gør de, så ved du at de kan beskytte sig selv.

Disciplin

Vi kender alle vigtigheden af selvdisciplin. Kampkunst er kendt for sin evne til at udvikle disciplin hos børn. Disciplin kommer i form af fokus, koncentration og respekt for både andre og sig selv. Her er tale om vigtige færdigheder som gradvis er med til at udvikle barnets personlighed til den positive side. Koncentrationen, fokus og respekten bliver nemt overført til andre dele af barnets liv, så som i skolen og i hjemmet.

Selvtillid

How to information

Man ser det ofte hos børn med stor selvtillid, at det er dem der kommer lidt nemmere til de gode ting i livet. Kampkunst kan give dig eller dit barn den selvtillid der er behov for, for at nå flere mål.

Fitness og sjov

To ord der går hånd i hånd med kampkunst. En af grundene til, at folk holder op med at dyrke fitness er, at de keder sig.

Kampkunst er øvelser, som børn, unge, voksne og seniorer kan øve regelmæssigt – det er en aktivitet, der kan fortsætte igennem livet.

Børn vokser ikke fra evnen til at dyrke kampkunst – det er en livsstil snarere end en sport.

De sociale færdigheder, der undervises i idrætstimere kan også styrkes gennem kampkunst. På grund af karakteren af kampkunst finder man hurtigt ud af at kampkunst kræver koncentration og fokus og disse færdigheder styrker blot andre dele af livet, herunder skole arbejde og senere i livet, job og familie. Kampkunst har ligeledes en tendens til at fokusere på respekt (både for sig selv og andre), og hvilket er et stort aktiv for ethvert barn og vil give barnet de nødvendige færdigheder til at samarbejde, deltage og følge reglerne.

  

Nogle mennesker tror at kampkunst fremmer følelse af vold og at det giver bøller de færdigheder, de behøver for fortsat at skade andre mennesker – kampkunst gør det modsatte. Et fælles kendetegn for dem der mobber er, at de mangler impulskontrol og har svært ved at vide hvordan de håndtere deres vrede. Kampkunst har en positiv virkning på børn her, fordi det hjælper til med at reducere stress, forbedrer koncentrationen, selvkontrol og det respekten for andre. I samme grad er kampkunst med til at hjælpe dem der bliver mobbet, da det giver dem den selvtillid og indre styre, de har brug for, for at bekæmpe mobning.

Disse er blot et par grunde til hvorfor kampkunst er så vigtigt for børn og unge i alle aldre. Vores verden er under forandring, og vi er nødt til at hjælpe vores børn med at forberede dem til de udfordringer, de støder på igennem livet. Besidder man disciplin, sociale færdigheder og respekt for sig selv og andre så vinder man gradvis den selvtillid, der skal til for at lykkes i alle aspekter af livet. Børn har brug for den positive udvikling kampkunst kan tilbyde dem.