Hvem er Ryomkarate?

Ryomkarate er en frivillig karate-skole for børn, unge og voksne som ønsker at udfordre og udvikle dem selv eller styrke deres samarbejdsevner med andre mennesker, børn og forældre – Som frivillig skole ligger vi stor vægt på sammenholdet både mellem skolens frivillige såvel som skolens medlemmer.

Skolen byder på træning af de helt små såvel som juniorer, voksne og familier – Du kan læse mere om de forskellige hold her: Hold

Skolen blev startet i 2012 af chefinstruktør Lars Normark som på daværende tidspunkt kun var 4. Kyu og dermed var den første chefinstruktør i Danmark der endnu ikke havde opnået sit sorte bælte. For Lars har klubben, menneskerne og sammenholdet altid betydet meget og hvorfor hans egen udvikling i en lang periode stod stille mens fokus var på at træne børn, unge og voksne til det det niveau de har i dag. Lars fik hans 3. Kyu (1. Brune) i December 2014, hans 2. Kyu (2. Brune) i Juni 2018 og hans 1. Kyu (Sidste brune) i Juni 2019. I Oktober 2018 flyttede Lars til Californien i forbindelse med arbejde og påbegyndte shodan træning under Judy Harte hos Berkeley Wado-Kai. I perioden Januar 2019 og August 2019 trænede Lars sammen med holdet i Berkeley and Oakland samt deltog i flere seminar afholdt af Bob Nash som ansvarlig for Wado-Kai i USA. I August 2019 deltog Berkeley Wado-Kai ved seminar og exsamination på det 1. North American Wado Kai Championship i Vancouver, Canada. Lars blev tildelt 1. Dan (Shodan) den 3. August 2019 i forbindelse med North American Wado Kai Karate Championships, hvor komiteen var bestående af blandt andre Kiyomi Sasaki, Shunsuke Yanagita og Koichi Shimura

Karate er ikke, som de fleste tror, en sportsgren som fodbold, håndbold m.m. Karate er uddannelse på et meget højt niveau og med dybe rødder i gamle Japanske traditioner og skikke. Det betyder, at det er vigtigt for os, at vores medlemmer bruger lige så mange kræfter, tid og motivation på at kultivere sin akademiske og kulturelle baggrund, som de bruger på at finslibe sin teknik og fysik i i deres træningen – Vi mener kampkunstneren er en kultiveret person, selv i moderne tid.

Vores træning er baseret på Wado Ryu Karate, som er en klassisk japansk stilart, der kendetegnes ved hurtige bevægelser, positionering af ens egen krop og brug af modstanderens energi for at overvinde ham.

Vi har udviklet et aldersdifferentieret pensum: Et for børn 5 til 8 år, et for børn 9 til 14 år og et for voksne. På den måde garanterer vi for en træning, der er tilpasset elevens evner.

Dansk Wadokai

Ryomkarate er en del af Dansk Wadokai Karate-do – Fra januar 1977 indførtes Wado i Danmark ved en første klub i Aarhus og d. 8. sept. 1979 blev DWK startet ved sin stiftende generalforsamling. I dag (2014) er følgende klubber organiseret under Dansk Wadokai:

  • Aarhus Karate Skole
  • Hammel Karate Klub
  • Rødovre Karate Skole
  • Silkeborg Karate Klub
  • TST Karate Skole
  • Wadokan
  • Ryomkarate

Læs mere om Dansk Wadokai Karate-do

Ryomkarate er ligeledes en del af amerikanske Wado-Kai, hvor Lars Normark træner under og med instruktørerne Judy Harte og Bob Nash. Linket mellem Ryomkarate og amerikansk Wado-Kai sikrer en meget ren og veldefineret stilart som har dybe rødder i den Japanske udvikling af International Wado-Kai. 

SAMMENHOLDET

Ryomkarate er en smule anderledes end mange andre klubber. For mange år siden var vi faktisk en af de største klubber i Danmark med over 100 medlemmer, men i dag har fokus flyttet sig til medlemmerne, sammenholdet og den rene veldefinerede karate stilart. Vi vægter den personlige udvikling og vi gør meget ud af at alle elever er en del af alle de sociale arrangementer vi løbende tilbyder. Vi har plads til alle, uanset om det er børn med udviklingsvanskeligheder, unge med lav selvtillid eller voksne som leder efter en vej til at holde deres krop sund i mange år. Du kan læse meget mere om selvforsvar, disciplin, selvtillid og udvikling i denne blog |KARATE UDVIKLER DIT BARN|