REI = Respekt

Krigeren har ingen grund til at være grusom. Krigeren behøver ikke at bevise dens styrke. Krigeren er høflig selv overfor sine fjender. Krigeren er ikke kun respekteret for dens styrke i kamp, men også på hvordan den behandler andre mennesker.

Krigernes sande styrke ses tydelig i svære tider.

GI = Integritet

Vær ærlig når du har med andre mennesker at gøre. Tro på retfærdighed, ikke fra andre mennesker, men fra dig selv. For den sande kriger er alle synspunkter nøje overvejet både for ærlighed, retfærdighed og Integritet.

Krigeren tager ansvar for sine egne beslutninger og handlinger.

YU = Heroisk mod

At gemme sig som skildpadden i sin skal, er sket ikke at leve. En ægte kriger har heroisk mod. Det er risikabelt for krigeren. Krigeren lever livet helt, fuldt og vidunderligt.

Heroisk mod er ikke blind. Det er intelligent og stærkt.

MEIYO = Ære

Krigeren behøver ikke andre til at dømme over sin ære og karakter. Krigeren dømmer sig selv. Beslutninger og måden hvorpå disse beslutninger udføres, er en afspejling af hvem krigeren i virkeligheden er.

Krigeren skjule sig ikke for verden.

JIN = Medfølelse

Med mange timers træning og hårdt arbejde bliver den sande kriger hurtig og stærk. Krigeren er ikke som de fleste mennesker. Krigeren udvikler en kraft, der skal bruges til godt. Krigeren har medfølelse og hjælper sine medmennesker uanset tid og sted.

Hvis en mulighed ikke opstår, går krigeren langt for at finde en vej.

MAKOTO = Ærlighed og oprigtighed

Når krigeren siger, at den vil udføre en handling, er det så godt som gjort. Intet kan stoppe krigeren fra at fuldføre det, den siger, den vil gøre. Krigeren behøver ikke at “give sit ord” krigeren  behøver ikke at “love”

At tale og at gøre er det samme for en kriger.

CHU = Pligt og loyalitet

Krigeren er ansvarlig for alt, hvad den har gjort, alt hvad den har sagt og alle konsekvenserne der følger. Krigeren er utroligt loyal overfor alle dem der kommer tæt på krigeren.

Krigeren er ultimativ loyal overfor sine egne.